Bouwtekening dakkapel

Wilt u meer ruimte creëren bij uw woning? Dan kan een dakkapel een goede manier zijn om dit te realiseren.
Er zijn tal van mogelijkheden en details te bedenken die u kunt toepassen, afhankelijk van uw wensen en ideeën, maar ook qua stijl van de woning. In veel gevallen kunt u de dakkapel zelfs zonder vergunning plaatsen. Bouwkundig tekenbureau E3DV zorgt voor een ontwerp van uw dakkapel en gaat na of er een vergunning nodig is bij uw gemeente.

Vergunningaanvraag dakkapel

Of er een vergunning nodig is voor uw dakkapel, hangt van verschillende factoren af. Zo hebben de afmetingen van de dakkapel en de positie op het dakvlak invloed op de bepaling of de dakkapel vergunningsvrij gerealiseerd mag worden. E3DV gaat voor u na of er een vergunning nodig is voor uw dakkapel en bepaalt welke stappen er nodig zijn om uw verbouwplannen te kunnen realiseren. 

Voor het aanvragen van een Omgevingsvergunning van een dakkapel heeft uw gemeente professionele bouwtekeningen nodig. E3DV levert deze bouwtekeningen en berekeningen en heeft ruime ervaring met het uitwerken van de benodigde documenten voor een Omgevingsvergunning aanvraag. Zo doen wij ook vroegtijdig onderzoek naar de welstandscriteria en zorgen dat de dakkapel voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit. Wij dienen de vergunningaanvraag tevens kosteloos voor u in, zodat vragen vanuit de gemeente sneller beantwoord kunnen worden en er geen onnodige tijd verloren gaat.

Met bouwtekeningen van E3DV is de kans dat uw aanvraag door de gemeente meteen in behandeling wordt genomen, vele malen groter. Dit bespaart u veel tijd en zorgt ervoor dat u vlot kunt starten met uw verbouwplannen.

Persoonlijke benadering

Een persoonlijke benadering is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Daarom staan we altijd voor u klaar en kunt met al uw bouwplannen en vragen bij ons terecht.

Meer weten?

Neem contact op met Mark:
06 3950 4552
info@e3dv.nl

Bouwkundige tekening dakkapel

Of u nu wel of geen vergunning nodig heeft, het ontwerp dient altijd te voldoen aan de regels van het geldende Bouwbesluit.
In sommige gevallen wijzigt de functie van de ruimte waar de dakkapel geplaatst wordt. Denk hierbij aan de zolderverdieping die gebruikt gaat worden als slaapkamer. In dat geval zullen er extra eisen bijkomen waar de nieuwe ruimte aan moet voldoen, denk hierbij aan ventilatie, daglicht en minimale vrije hoogte. E3DV zorgt ervoor dat de nieuwe situatie voldoet aan de eisen uit het geldende bouwbesluit.

 

Bouwtekening voor uw dakkapel nodig?

Wilt u meer informatie over wat E3DV voor u kan betekenen? Stuur ons een e-mail via info@e3dv.nl of neem contact met ons op via de contactpagina.