Omgevingsvergunning aanvragen

Vroeger was voor bouwen en verbouwen vaak een bouwvergunning nodig en daarnaast soms nog andere vergunningen, zoals een milieuvergunning. Sinds 1 oktober 2010 bestaan al die ‘losse’ vergunningen niet meer, maar zijn ze allemaal onderdeel geworden van de ‘Omgevingsvergunning’. Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, dan kan het dus zijn dat u een vergunning nodig heeft.

Omgevingsvergunning nodig?

Of er vergunning nodig is, hangt af van wat u wilt bouwen of verbouwen. Of u nu wel of geen vergunning nodig heeft, het ontwerp dient altijd te voldoen aan de regels van het geldende Bouwbesluit.

Vanaf 1 november 2014 kunnen bewoners en bedrijven meer vergunningsvrij bouwen of uitbreiden. Bijvoorbeeld het vergunningsvrij vergroten van het hoofdgebouw is uitgebreid en het is mogelijk om in het achtererf bij een woning een woongelegenheid voor mantelzorg te plaatsen. Daarnaast zijn er ook vergunningsvrije mogelijkheden voor de realisatie van een aanbouw of de plaatsing van een dakkapel.

E3DV gaat voor u na of er een Omgevingsvergunning nodig is voor uw project en zorgt voor de benodigde tekeningen en documenten. Ook wordt er in een vroeg stadium al getoetst op de regels in het Bouwbesluit.

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

De invoering van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) komt steeds dichterbij. Na herhaaldelijk uitstel treedt de wet in werking op 1 juli 2023. In de Wkb is geregeld dat het bouwproces beter bewaakt wordt en dat de consument juridisch sterker staat. Het toezicht op de bouw komt in handen van private, gecertificeerde kwaliteitsborgers. E3DV heeft ervaring opgedaan met deze nieuwe manier van werken door meerdere woningbouw proefprojecten uit te voeren volgens de nieuwe Wkb wet. 

Persoonlijke benadering

Een persoonlijke benadering is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Daarom staan we altijd voor u klaar en kunt met al uw bouwplannen en vragen bij ons terecht.

Meer weten?

Neem contact op met Mark:
06 3950 4552
info@e3dv.nl

Meer informatie over de Omgevingsvergunning?

Wilt u meer informatie over wat E3DV voor u kan betekenen? Stuur ons een e-mail via info@e3dv.nl of neem contact met ons op via de contactpagina.